УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ПАРАФІЯ СВЯТОГО АРХИСТРАТИГА МИХАЇЛА

Припинення Богослужінь у нашій парафії. Alle Gottesdienstfeiern im Bistum Dresden-Mei?en sind ab sofort bis auf weiteres abgesagt

Дорогі мої парафіяни,

з огляду на ситуацію з поширенням коронавірусу і протидії цій небезпеці припиняються на невизначений час усі богослужіння у нашій парафії. Таке рішення ухвалив єпископ діоцезії Дрезден-Майсен Гайнріх Тіммереверс, який звернувся листом і відеозверненням до всіх вірних своєї церкви. З огляду на те, що ми гостинно користуємось приміщеннями римо-католицьких парафій, ця постанова стосується також і нашої парафії св. Михаїла у м. Дрезден з усіма душпастирськими осередками у м. Ляйпцігу і м. Галлє. На цьому наголошує також Владика Петро Крик і закликає нас у цій ситуації дотримуватись постанов місцевих римо-католицьких єпархій на територіях яких ми проживаємо і з гостинності яких ми користаємо. Разом із цим повідомленням закликаю усіх Вас до посиленої молитви і глибокого духовного переосмислення ситуації в якій ми опинилися.

Протягом довшого часу я користуюсь розсилкою, завдяки якій я можу швидко реагувати на зміни у нашій парафії і інформувати усіх Вас щодо розкладу богослужінь, важливих подій і запитів. Я докладаю усіх зусиль, щоб не зловживати Вашою увагою і не засмічувати Ваш простір безглуздою і порожньою інформацією. Розсилки існують у таких додатках: «WhatsApp», «Viber», «Telegram». Розсилка є передбачена для парафіян, які довірені моїй душпастирській опіці, особливо тих, хто перебуває на значних відстанях від душпастирських осередків. Хто бажає бути долученим до розсилки, прошу надіслати мені SMS на номер +4917624231463 і вказати своє прізвище і ім’я, місто в якому Ви проживаєте і де берете участь в парафіяльному житті, адресу електронної пошти, а також назву додатку, яким ви зазвичай користуєтеся і в котрому бажаєте отримувати повідомлення. У такий спосіб я перебуватиму з усіма Вами на зв’язку і, як матиму змогу, то і реагувати на Ваші потреби і запити. Також помірковано я надсилатиму і «духовної поживи» у цьому періоді.

Нехай хоронить усіх нас Господь від злих недуг, а довіра Богові нехай не знімає з нас відповідальності за дотримання засобів особистої безпеки для збереження здоров’я і життя нас самих і наших ближніх.

В молитві за всіх Вас,

о. Богдан Лука

До цього мого допису додаю звернення єпископа Гайнріха Тіммереверса,а також посилання на його відеозвернення.

Gelobt sei Jesus Christus!

Werte Gemeindemitglieder,

im Anblick der Situation des sich ausbreitenden Corona - Virus und der Entgegenwirkung dessen werden alle Gottesdienste und weitere Versammlungen unserer Gemeinde auf unbestimmte Zeit angestellt. Diese Maßnahme legte der örtliche Bischof Heinrich Timmerevers fest, welcher sich in einem Brief und einer Videobotschaft an alle Gläubigen seiner Kirche gewendet hat. In Anbetracht der Tatsache, dass wir aus Gastfreundschaft die Räumlichkeiten der römisch – katholischen Gemeinde nutzen dürfen, müssen auch unsere Gemeinden sich nach dieser Maßnahme richten. Dies betrifft also die Gemeinde des St. Michael in Dresden sowie alle Seelsorgestellen in Leipzig und Halle. Darauf weist auch unser Bischof Petro Kryk hin und bittet dabei auch, sich in dieser Situation an die Regellungen der örtlichen römisch – katholischen Bistümer, auf dessen Territorium wir leben, zu halten. Mit dieser Nachricht rufe euch alle zu intensivem Beten und tiefgründigen Umdenken auf.

Ich nutze bereits seit einem längeren Zeitraum den Vorteil von Informationszuteilungen über Apps wie „WhatsApp“, „Viber“ und „Telegram“, mit denen ich schnell auf Veränderungen in unserer Gemeinde regieren und diese Informationen an euch alle weiterleiten kann. Dabei geht es um die Änderung von Gottesdienstzeiten, wichtige Ereignisse und Fragen etc. Ich werde mich bemühen, eure Aufmerksamkeit nicht auszunutzen und ihnen keine unnötigen Informationen zu senden. Die Möglichkeit ist vorgesehen für die Gemeindemitglieder, welche sich in großer Entfernung befinden und nicht regelmäßig die Gottesdienste besuchen können. Wer das nutzen möchte, soll sich per SMS mit dem Namen, Stadt und vorhandener App an meine Nummer +4917624231463 melden. Auf diese Art kann ich mit euch in Verbindung bleiben um in der Lage zu sein, Wichtiges mitteilen und auf Fragen und Nöte reagieren zu können.

So schütze uns der allmächtige Gott vor allen Krankheiten, und möge uns das Vertrauen in den Herren nicht abhalten von den nötigen Vorsichtsmaßnahmen für die eigene Gesundheit und der Verantwortung für unser Handeln.

In Christus,

Euer Pfarrer Bohdan Luka

Zu dieser Meldung füge ich den Brief des Bischofs Heinrich Timmervers sowie den Link zu seiner Videobotschaft hinzu.

"